tiistai 2. kesäkuuta 2015

Elina-mekko

Aurinkosähköllä toimiva mekkotehdas käynnistyi tänään mökillä. Päätin aloittaa helposta mekosta ja kauniista kankaasta, jotta ompelemisen ilo säilyisi. Ihan kiukutta en kylläkään selvinnyt, mutta valmista tuli lopulta. Tällä kertaa ompelukone kohteli minua suhteellisen lempeästi, taitaa sekin tykätä kesästä. Mutta kankaan leikkaaminen ja kanttinauha tarjosivat haasteita.


Tästä äitini ostamasta Marimekon kankaasta piti ensin tulla taulu, sitten siitä piti tulla tyyny. Mutta heti, kun sain (vihdoin ja viimein!) oman kappaleeni Mekkotehdas-kirjasta, tiesin tämän päätyvän mekoksi. Kangas oli tietysti jo aiemmin kulkeutunut minulle, kun ei siitä sitä taulua tullutkaan. Malliksi valikoitui Mekkotehtaan Elina. Ei pelkästään helppouden vuoksi, vaan siksi, että kangas pääsisi oikeuksiinsa. Ja niin myös kävi.


Kanttailua pääsin taas harjoittelemaan kaula-aukkoa ja hihansuita huolitellessani. Äiti leikkeli kanttinauhaa vanhasta lakanasta ja minä ompelin parhaani mukaan. Tällä kertaa olen jo melko tyytyväinen tulokseen, seuraavassa mekossa aion onnistua taas vähän paremmin.


Mekko on meidän neidille, vaikkakin vielä liian suuri. Piti tehdä vähän isompi versio, että nuo kauniit linnut näkyisivät. Sitä paitsi pieniä mekkoja alkaa olla niin monta, ettei niitä kaikkia ehdi edes käyttää.

8 kommenttia:

 1. Tosi nätti ja kangas sopii hyvin pihlajaviidakkoon :). Pitäisiköhän viedä oma kone ulos, jos sekin lakkaisi olemasta hankala raikkaassa kesäilmassa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen kokeilemaan, ulkona on kiva ommella :)

   Poista
 2. Tuo Elina on mun mielestä kaikessa yksinkertaisuudessaan oikein toimiva malli, ja noin upeasta kankaastahan siitä tuli ihan sairaan hieno! :)

  VastaaPoista
 3. Todella sievä mekko, ihanan kesäinen kuosi:)

  VastaaPoista