maanantai 1. kesäkuuta 2015

Koiralle peti virkaten

Siskoni saa pian koiran ja tuolle suloiselle uudelle tulokkaalle piti saada peti. Päädyimme virkattuun petiin ja tarvikkeet siihen löytyivät mummolan vintiltä. Toisin sanoen anelin itselleni käyttöön mummon maton kutomista varten hankkiman kassillisen harmaata trikookudetta. Kiitosta vain!


Idea tähän petiin on napattu Makamarr-blogista. Tuosta söpöstä pedistä lähdin sitten soveltamaan. Virkkasin ensin pylväillä ympyrän, joka on halkaisijaltaan noin 58 cm. Sitten tein reunusta niin korkeaksi kuin kudetta riitti ja taitoin sen kaksin kerroin, jotta siitä tulisi tukevampi. Jätin myös matalamman kohdan oviaukoksi, vaikka eihän sitä näin matalassa kopassa olisi ehkä tarvinnutkaan.


Virkkaamisen aloitin mökillä aurinkoisena iltana ja seuraavana sadepäivää se jo valmistuikin. Mukavaa puuhaa, kun tulee niin nopeasti valmista, mutta kyllä tuntuu hieman käsissä ja hartioissa.

10 kommenttia:

 1. Oi miten söpö. Miten minusta tuntuu, että virkkaaminen on aivan hirmuisen vaikeaa verrattuna kutomiseen. Ihanaa kesäkuun alkua teille. <3

  VastaaPoista
 2. kelpaa tuossa koiran nukkua ja nauttia. Mukavan mallinen peti.

  VastaaPoista
 3. Minä oon kanssa ihastellut vaikka minkämoisia koirien/kissojen petejä netissä ja harmitellut, miksei sellaisia ollut silloin kun mulla oli kissa ;). Tosi ihana tuo sinunkin tekemä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, niitähän on vaikka minkälaisia ja muitakin tarvikkeita olisi hauska tehdä. Eipä ole ennen ollut tarvetta tällaisille meilläkään.

   Poista
 4. Onpa kiva! Harmi, kun meillä ei koira tollasessa nukkuis :D Voisinko virkata vaan koristeeks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ettei :D En tiedä jääkö tämänkin vain koristeeksi vai hyväksyykö pentu tämän pedikseen.

   Poista
  2. Muutetaan muutes teidän huudeille :)

   Poista
  3. Sehän on mukavaa :) Nähdään ja neulotaan joku päivä!

   Poista