perjantai 5. kesäkuuta 2015

Elina-mekko nro 2

Ompelukone piti eilen siirtää sisälle tuulen ja sadekuurojen vuoksi, mutta rakoili se pilviverho sen verran, että aurinkosähköllä huristeltiin taas yksi mekko. Kirpparilta löytynyt kukallinen tyynyliina houkutteli ompelemaan toisenkin Elinan. Kangas nimittäin riitti tähän mekkoon juuri sopivasti ja tyynyliinan pitsireunukset pääsivät helmaa koristamaan. Tähän mekkoon tein myös vuoren valkoisesta lakanasta.


Vanha silitysrauta ei ole pelkästään kuvausrekvisiittaa, vaan käytin sitä todella mekon silittämiseen. Muunlaista silitysrautaa täällä ei ollut, mutta onneksi muistin tämän aarteen olevan huvimajassa koristeena. Puuhellaan tuli, rauta lämpenemää ja pian oikenivat ainakin pahimmat rypyt mekosta.


Lopuksi vielä kaapista löytynyt pitsiliina pääsi helmaan koristeeksi. Minusta se sopi tähän mekkoon ihanasti, vaikka onkin eri värinen kuin reunapitsi.


Vielä yksi Elina odottelee leikattuna, sen jälkeen pitäisi uskaltautua kokeilemaan vaikeampiakin mekkoja. Voisin ommella Mekkotehdas kirjasta vaikka kaikki mallit. Ihmettelen vain, miten tuo ompeluohjeiden lukutaito on minulla niin ruosteessa, että alkaa hirvittää heti, kun puhutaan mistään muusta kuin olka- ja sivusaumojen yhteen ompelemisesta. Mutta eiköhän se tästä, pienin askelin.

2 kommenttia: