sunnuntai 26. elokuuta 2018

Uusia ideoita käsitöihin #miundesign-kirjasta

🍁 Kirjan arvostelukappale saatu kustantajalta 🍁

Käsissäni on syksyn uutuuskirja, Miia Laakson #miundesign, joka vie lukijansa neulomisen ja virkkaamisen maailmaan. Kirjaa voisi suositella erityisesti aloittelevalle kässäilijälle, koska se pitää sisällään tarkkoja kuvallisia ohjeita neulomisen ja virkkaamisen perustekniikoista. Kuitenkin myös kokeneempi käsitöiden tekijä saa kirjasta varmasti uusia ideoita ja vinkkejä. Myös valmiita ohjeita kirjasta löytyy, vaikka teemana onkin johdattaa lukija oman suunnittelun polulle. Kirja on jaettu lukuihin, joissa jokaisessa toteutetaan yksi vaate tai asuste kuten pipo, yläosa tai laukku. Samalla esitellään tähän työhön sopivia tekniikoita ohjekuvien ja tekstin avulla. Tarjolla on kuvalliset ohjeet aivan silmukoiden luomisesta lähtien. Ideoita saa myös erilaisiin pintaneuleisiin, virkattujen muotojen toteutukseen, pipomalleihin sekä yläosan tai huivin suunnitteluun.


Itse löysin kirjasta heti ohjeita, jotka haluaisin toteuttaa sellaisenaan sekä tekniikoita, joita tulen varmasti hyödyntämään. Vaikka netti onkin pullollaan ohjevideoita ja ideoita käsitöihin, kyllä perinteisillä kirjoilla on silti edelleen oma paikkansa. Minulle kirjat edustavat tietynlaista rauhaa ja yhden asian tekemistä kerrallaan. Vai olenko ainoa, joka netissä jotain asiaa tarkistaessaan huomaa avanneensa viisi eri sivustoa omille välilehdilleen ja kaikki ne liittyvät lopulta johonkin muuhun kuin siihen mitä alunperin lähti hakemaan? Toki on kätevää opetella uusi tekniikka vaikkapa katsomalla video Youtubesta, mutta oma etunsa on siinäkin, että ohje löytyy kirjan sivuilta ja siihen saa perehtyä omassa rauhassa.

Minun lempiohjeeni kirjasta on lapsen juhlabolero, joka olisi sopiva vaate niin arkeen kuin juhlaan. Myös laukkujen ja huivien ohjeet miellyttivät silmääni. Tekniikoiden suhteen erityisesti ilahduin briossineuleen ohjeesta sekä ideoista virkattujen neliöiden yhdistelyä varten. Briossineule on minulla edelleen sillä "tämä pitäisi opetella"-listalla ja isoäidinneliöt yhdistän aina samalla tylsällä tavalla. Ehkä nyt ryhdistäydyn ja harjoittelen tämän syksyn aikana taas jotain uutta.




Kuten kirjassa kehotetaan, suunnitelkaa uutta ja jakakaa ideoitanne myös muille tunnisteella #miundesign!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti