keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Raitaa ja kaaripitsiä - sukat tyttärelle

Neuloessani tuossa viime vuoden lopulla pikkuisia sukkia vauvalle, tyttöni toivoi, että neuloisin hänellekin sukat. Olin kovin ilahtunut, kun hän toivoi minulta jotain neulottua. Niinpä lankalaatikko kaivettiin esiin ja tyttö sai itse valita langan. Jos joukossa on riemunkirjavaa lankaa, jossa on sekä pinkkiä että violettia, mihin niitä muita keriä edes tarvitaan? Sukkiin valikoitui siis värikäs Nalle-lanka, jonka vyöte tietysti hukassa. Lankaa kului tähän sukkapariin 31 grammaa 2,5 mm puikoilla neuloen.


Olin jo päättänyt tehdä varsiin kaaripitsiä, joten sukkiin syntyi raidoittuvan langan ja pitsineuleen riemukas liitto. Sukkia varten loin 44 silmukkaa, joilla neuloin alkuun *1 kiertäen oikein, 1 nurin* -joustinta kuusi kerrosta. Kaaripitsin neuloin Lumioosi-blogin ohjeella, sieltä kun löytyi sopivasti ohje joka passasi pieneen sukkaan. Ennen kantapäätä neuloin vielä kuusi kerrosta joustinta.

Kantapääksi valitsin tiimalasikantapään, koska olin päättänyt opetella sen vihdoin niin, että neulominen onnistuisi ilman ohjetta. Ullan ohjeella palautin tämän mieleen ja toisen sukan kohdalla jotain olikin loksahtanut mielessäni kohdilleen tämän suhteen eli ymmärsin miten se kantapää muotoutuu ja neulominen sujui ilman ohjeen vilkuilua. Kärkiosan neuloin sileää neuletta tytön jalkaan sovitellen ja tein lopuksi kapean nauhakavennuksen.


Tyttö suostui kuviin palkkionaan mukillinen kaakaota, joten melko vähällä pääsin. Saa nähdä nouseeko mahdolliset kuvauspalkkiot ajan myötä. Pienet jalat pysyivät jopa sen verran paikoillaan, että pari melkein tärähtämätöntä kuvaa sain napattua, olkaapas hyvät.


Päätin tavoistani poiketen näissä sukissa jopa kohdistaa raidat. Jotain taisi silti mennä hassusti, joten vaikka yritin laskea kerrokset tarkalleen, niin eihän nuo nyt aivan identtiset ole. Vaan eipä tuo menoa haittaa, sukat ovat olleet kovassa käytössä nyt kun pakkasiakin on riittänyt.

6 kommenttia:

 1. Voi miten sievät sukkaset, nyt on pienillä varpailla lämmin! Kiva blogi siulla muutenkin, eksyin tänne ekaa kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma! Kiva kuulla :) Tervetuloa uudelleen, toivottavasti ehdin taas kirjoitella enemmän jatkossa.

   Poista
 2. Riemukkaat sukat näin kevään alkuun. :) Mukavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista