maanantai 11. syyskuuta 2017

Lilly-myssy tyttärelle

Edellisessä postauksessa hehkutin uutta Klompelompe-kirjaa, joka todella sai minuun puhtia tarttua taas puikkoihin. Heti saatuani kirjan käsiini, huomioni kiinnittyi kannen kuvassa olevaan lapsen pipoon, jossa on kaunis lehtipitsikuvio. Niinpä se, Lilly-myssy, kiilasi jonon kärkeen ja lähti puikoille sopivasti mökkireissua varten. Pääsin neulomaan heti, sillä löysin lankalaatikostani lankaa, joka soveltui mallitilkun perusteella tähän pipoon hyvin. Käyttämäni lanka on Sandnes garnin Sisua, jota kului tähän 2-3-vuotiaan kokoon vain 30 grammaa. Neulominen sujui leppoisasti syysauringossa istuen sekä mökin rauhaisassa tunnelmassa.



Myssy on todella sievä ja sen neulominen joutuisaa. Neulominen aloitetaan lehtipitsipaneelista, josta sitten poimitaan silmukat ensin resoria ja lopuksi myssyosaa varten. Myssyn kavennukset on suunniteltu kivasti pitsikuvioon sopiviksi. Vaikka lopputulos on mielestäni kaikkea muuta kuin peruspipo, tämä malli on silti käytännöllinen ja ohje melko helppo. Vaikeinta taisi olla silmukoiden poimiminen siististi, mutta siinäkin onnistuin mielestäni kohtuullisen hyvin.



Myssyn kruunaavat kaksi resoriin neulottua nappia. Nämä valitsemani napit löytyivät pienestä tarvikerasiastani, johon olin laittanut ne odottamaan sopivaa käyttötarkoitusta. Mökillä ne sattumalta löysin ja totesin niiden sopivan tähän syysmyssyyn paremmin kuin hyvin. Koko on juuri sopiva tytölleni ja myssy myös mieluisa. Hieman taisi tuo villa kutittaa välillä, silti myssy pysyi päässä useampana päivänä. Alle mahtunee ilmojen vielä viiletessä hyvin puuvillainen kypärämyssy, jolloin kutinaongelmakin ratkeaa. Seuraavaan pipoon voisin kuitenkin valita jotain vielä pehmeämpää, kuten merinovillaa, jota ohjeessakin oli alunperin käytetty. Niin, ja itsellenikin halua tällaisen pipon, totta kai.

6 kommenttia: