torstai 14. toukokuuta 2015

Iita Pikkaraisen mekko

Lasipurkissa odotelleet Sublime Egyptian Cotton-langat halusivat vihdoin päästä käyttöön. Niinpä nuo kauniit Näppituntuman Amrialta saadut joulukalenterikerät päätyivät pitkän pohdinnan tuloksena keväiseksi mekoksi, jonka virkkasin meidän pienelle neidille. Nuo kolme 50 gramman kerää riittivätkin juuri sopivasti tähän noin kokoa 62 olevaan mekkoon, joka sai nimekseen Iita Pikkaraisen mekko äitini pikkuiselle antaman lempinimen mukaisesti.


Mekon malli on omani. Tämä tarkoittaa sitä, että tapani mukaan suunnittelin tehdessä ja kirjailin ohjetta muistiin lankojen vyötteisiin työn edetessä. Minulla on vielä paljon opittavaa virkkausmallien suunnittelemisesta sekä virkkaamisen ihmeellisestä maailmasta yleensäkin, mutta kokeilujen ja erehdysten kauttahan sitä oppii parhaiten. Näin jälkikäteen ajateltuna olisin tässä työssä tehnyt joitain juttuja toisin, ehkäpä teenkin vielä joskus uuden version virheistä oppineena.


Tulin aluksi virkanneeksi helman pitsiosan, joten lähdin virkkailemaan pylväitä siitä ylöspäin. Tarvittavat kavennukset tein jättämällä aina yhden pylvään väliin, joten niiden kohdalla näkyy nyt pienet reiät. Eivätpä ne haittaa, mutta kavennuksethan voisi tehdä siistimminkin (nyt sitten vasta googletin aiheesta). Mekossa ei myöskään ensin ollut nappikiinnityksiä olkaimissa, vaan ompelin etu- ja takakappaleet kiinni toisiinsa myös olkasaumoista. Olisi kuitenkin pitänyt ymmärtää, että sellaisen mekon pukeminen ei olekaan ihan helppoa rimpuilevalle ja omapäiselle viisikuukautta vanhalle neidille. Onneksi aina voi purkaa. Niinpä päädyin purkamaan hieman etukappaleen yläosaa ja virkkasin takakappaleeseen olkaimet napinläpineen. Etukappale puolestaan sai koristeekseen söpöt napit, joihin olkaimet kiinnitetään. Kylläpä vaan helpotti pukemista.


Lopuksi virkkailin vielä oranssista Hjertegarnin blend bamboosta pieniä kukkasia piristämään mekkoa.


 Ja niin, miksikö kuvia vain mekosta eikä neidistä mekko päällä? Yritin kyllä parhaani, yllä hieman näytettä tuloksista. Joka tapauksessa mekko on juuri oikean kokoinen ja minun mielestäni oikein sievä!

10 kommenttia:

 1. Voi suloisuus! Vauvojen vaatteet on aina suloisia, mutta jotenkin pienet mekot kyllä sulattaa mun sydämen. Ihanan mekon olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amria! Mekkoja on kyllä niin ihana tehdä, niitä taitaa jo olla enemmän kuin ehditään käyttää..täytyykin siirtyä tekemään hieman isompia mekkoja :)

   Poista
 2. Niin herkullisen värinen mekko ja ihan ylisöpö :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana mekko. Siinä on jotain niin nostalgista tunnelmaa:-)

  VastaaPoista
 4. Todella ihana mekko, just passeli pienelle tytölle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Niin se kyllä on juuri sopiva kevätmekko.

   Poista