perjantai 10. lokakuuta 2014

Teepannun syysasu / Silmukan ytimestä haaste 10/2014

Olin viime viikolla ystäväni luona kylässä ja hänellä oli aivan hurmaava kurpitsanmuotoinen teepannumyssy. En löytänyt sellaiseen ohjetta mistään, mutta halusin itselleni jotain samankaltaista. Ideasta en siis voi ottaa kunniaa itselleni enkä edes osoittaa kenellekään, sillä en tiedä kuka tuon pannumyssyn oli tehnyt. En lähtenyt kuitenkaan tekemään suoraa kopiota, jottei ihan plagioinniksi menisi. No, tässäpä siis on omalle pannulle neulomani versio, jonka ohje muokkautui matkan varrella.


Pannumyssyn mallia oli haastavaa miettiä, sillä minun pannussani kahva ei ole sivussa vaan ylhäällä. En kuitenkaan halunnut, että kahva jää piiloon, jotta myssyä ei tarvitse ottaa pois kaataessa. Lopulta loin alkuun niin monta silmukkaa, että ne ylettyivät tuon kahvan ympärille, tässä tapauksessa 76 silmukkaa 7 Veljestä-langalla. Neuloin sukkapuikoilla muutaman kerroksen vihreällä ja sitten siirryin oranssiin lankaan ja palmikkoneuleeseen samalla lisäillen silmukoita sopivin väliajoin (en tietenkään laittanut mitään määriä muistiin...). Nokan kohdalle jätin aukon neulomalla siinä kohti edestakaisin suljetun neuleen sijaan. Lopussa taas neuloin suljettuna neuleena ja tein kavennuksia, niitäkin taas sopivasti fiiliksen mukaan.


Lehdet neuloin ainaoikeinneuleena omasta päästä, mutta noihin kiekuroihin otin vinkkiä täältä Kutimessa-blogin kiemuraisten korvisten ohjeesta, kun en itse saanut järkeiltyä kuinka tuollaista kivaa kiekuraa saa aikaiseksi.


Silmukan ytimestä-haasteen lokakuun aihe on Halloween - oranssi, joten päätin osallistua haasteeseen ensimmäistä kertaa tällä teemaan sopivalla työllä. Kyseinen haastehan on lähtöisin Silmukan saalistus- ja Pipon ytimestä-blogeista. Käykäähän kurkkamassa linkeistä muita osallistuneita töitä sekä järjestäjien innostavat blogit. 

6 kommenttia:

 1. Ihana, ja niin syksyinen koriste teepannulle. :) Taidan myös piipahtaa haasteen sivuille silmäilemään tarkemmin mistä on kysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Jep, vielä ehtii inspiroitua lokakuun haasteesta tai viimeistään seuraavina kuukausina lähteä mukaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitosta vain, aika hauska tästä tosiaan tuli :)

   Poista
 3. Oi jee, kurrrpitsamyssy on päässy tänne! <3: Jenni

  VastaaPoista