lauantai 6. helmikuuta 2016

Siksak-vauvanpeitto yllätetylle odottajalle

Mukavanlaista jännitystä, yllättämistä, kyyneleitä, pantomiimiesityksiä vauva-arjesta, naurusta kipeytyneitä poskia ja hyvää syötävää. Niistä oli tämä päivä tehty. Sain nimittäin olla osallisena yllätyksenä järjestetyillä vauvakutsuilla ja hauskaa meillä oli.

Halusin tietysti viedä lahjaksi tulevalle äidille ja pienelle uudelle tulokkaalle jotain ihan itse tehtyä. Jotain kivaa, lämmintä, hyödyllistäkin. Olin jo aiemmin suunnitellut virkkaavani tälle pienelle peiton siksak-kuviolla, vaikka hieman epäilytti ehdinkö tehdä sitä valmiiksi edes ennen vauvan syntymää. Kun tieto vauvakutsuista sitten tuli, pistin parhaan virkkausvaihteeni päälle ja ehdinpäs varsin hyvissä ajoin saada peiton valmiiksi!


Vinkkejä peiton virkkaamiseen kurkin Santun maja-blogista. Tuon linkin takaa siis löytyy hyvä ja selkeä ohje virkattuun siksak-peittoon, joten sieltä voi käydä kurkkimassa silmukkamääriä ja ohjeistusta siksak-virkkaukseen. Tässä minun virkkaamassani peitossa on 7 pylvästä jokaisessa ylä- ja alamäessä. Tuolla huipulla en tehnyt lisäyksiä vaan 2 ketjusilmukkaa ja alamäessä hyppäsin kahden silmukan yli, jolloin molempiin käännöskohtiin tulee reikä.

Langoiksi valitsin sinisen eri sävyjä Dropsin baby merinosta. Virkkasin peiton kaksinkertaisella langalla ja 4mm koukulla. Kokoa peitolle tuli noin 80 x 80 cm ja lankaa meni yhteensä 10 kerää. Viimeistelin reunan vielä virkkaamalla kolme kerrosta pylväitä koko peiton ympäri.


Aluksi oli tarkoitus tehdä peittoon ohuempia raitoja ja yhdistellä vielä enemmän värejä, mutta ajattelin tämän hieman hillitymmän version miellyttävän enemmän lahjansaajaa. Päätöstä toki vahvisti myös ajatus siitä kuinka paljon vähemmän pääteltävää tähän peittoon jäi, kun ei joka rivillä vaihtanut uutta väriä. Ensimmäistä tummansinistä raitaa virkatessa epäröin ja mietin tuleekohan peitosta liian synkkä ja tylsä, kun raidat ovat näin leveitä. Olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Siitähän tulikin raikas ja suloinen! Hoito-ohjeet tietysti piti vielä laittaa mukaan ja lahjanaruksi kiedoin lankakerien jämäpätkät.

8 kommenttia:

 1. Itse tehdyt lahjat on aina niin kivoja... (: Mukavasti sointuu toisiinsa värit peitossa.

  VastaaPoista
 2. Ihanat sävyt ja tykkään tosi paljon tuosta siksak-mallista.Joskus neuloin siksakkia,mutta olisi kiva kokeilla virkattuakin versiota:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kannattaa kokeilla myös virkaten :)

   Poista
 3. Hieno peitto tuli! :) Kiva, että mainitsit peiton koon, nimittäin virkkailen kaverin vaavelille peittoa ja vähän olen arponut jo mielessäni, että minkähän kokoinen olisi tehtävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Hyvä, jos sait postauksesta myös vinkkiä omaan työhön :)

   Poista