tiistai 10. maaliskuuta 2015

Kukkamekko

Mummoni oli löytänyt suloista kukallista kangasta ja ostanut sitä minulle, jotta voisin ommella siitä Pikkuiselle mekon. En ole ommellut pitkään aikaan vaatteita, joten hieman jännitti alkaa tekemään. Yllättävän mukavaa kuitenkin oli ommella, koska minulla on nyt ollut käytössäni äitini ompelukone. Se on minullekin vanha tuttu ja edelleen toimiva. Sen kanssa ei tule niin paljon riitoja kuin oman koneeni kanssa, joten valmista tulee nopeammin.


 Mekon idea ja malli on otettu alemmassa kuvassa näkyvästä sinisestä mekosta. Sen äitini on saanut isoisältään 50 vuotta sitten. Mekko on ollut käytössä sekä äidilläni että minulla ja se on edelleen hyvässä kunnossa, väri kenties on hieman haalistunut. Taskut halusin myös tähän kukkamekkoon, mutta tein niistä erilaiset kuin vanhassa mekossa. Hieman vaaleanpunaista ja pitsiä kukkien joukkoon.


Mekon takana on napitus yläosassa. Mallina olleessa mekossa on vain yksi nappi ylhäällä, tähän laitoin neljä nappia. Paljon on vielä opeteltavaa vaatteiden ompelusta, mutta innostus on nyt kova.


Sitten vain odottelemaan kesää ja lämpöä, mekkokelejä. Saisinkohan siihen mennessä ommeltua itsellenikin mekon?

6 kommenttia:

 1. Ihania pieniä mekkoja,nuo sydäntaskut on sitten söpöt.

  VastaaPoista
 2. Ihana liivimekko ja niin kaunis kesäinen punainen väri! Kiva, kun olet innostunut ompelusta, sen (niin kuin kaikki muutkin käsityötaidot) oppii vain rohkeasti kokeilemalla ja tekemällä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niinpä, oppia ikä kaikki :) Olen kyllä joskus lukioaikoina ommellut enemmänkin, mutta taidot ovat kyllä päässeet ruostumaan ja pahasti. Tästä se taas lähtee.

   Poista
 3. Oi miten söpö ja juuri tuollaisia mummin tekemiä mekkoja oli minullakin 70-luvulla.

  Aurinkoa viikkoon Johanna Maria <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Hauskaa, että mekko herättää muistoja myös sinulle :)

   Poista