maanantai 18. elokuuta 2014

Kaulaliina ja lapaset Puro-langasta


Neulekopassani (yhdessä niistä) oli odottamassa tämä Novitan Puro-langoista valmisteilla oleva kaulaliina. Aloitin sen, kun viime talvena sain äidiltäni muutaman kerän Puroa. Siinä kävi kuitenkin niin, että ne eivät lopulta haaveilemaani muhkeaan kaulaliinaan riittäneet. Onneksi vielä onnistuin löytämään kyseistä lankaa netistä, joten projekti ei kaatunut siihen. Se vain jäi odottelemaan uutta inspiraatiota. Joka tällä kertaa vaati ensimmäisiä syksyisiä päiviä. Upotin työhön myös mummolta saatuja jämälankoja, joten joukkoon päätyi useampaa eri väristä Puroa.


Puikoilla numero 8 ja 50 silmukalla vain puikottelin menemään mallineuleena kaksinkertainen helmineule. Sopivan leppoisaa tekemistä sellaisiin iltoihin, kun ei jaksa seurata monimutkaista neuleohjetta.



Lankaa jäi vielä yli, joten tänä aamuna neuloin lapasetkin. Tein nämä ihan vaan nopeiden neuletiheyslaskelmien jälkeen peruslapasen ohjetta mukaillen ilman sen kummempia suunnitelmia (niin tyypillistä minua), mutta yllättävän hyvät niistä tuli. Neuloin puikoilla numero 6 ja 24 silmukalla ensin joustinta 10 kerrosta ja sen jälkeen loppuosan tein kaksinkertaista helmineuletta kuten huivissakin. Peukalon tein ilman peukalokiilaa. Enkä jaksanut myöskään murehtia siitä, tuliko lapasista samanlaiset väritykseltään, tykkään niistä tällaisina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti