sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Lillyn syysponcho tyttärelle

Kun selailin ensimmäistä Klompelompe-neulekirjaa, tämä Lillyn syysponcho taisi olla sieltä minun ehdoton lempparini ja näin heti silmissäni miten suloinen se olisi tyttöni päällä. Monta kertaa suunnittelin aloittavani ja eihän siihen mennyt lopulta kuin muutama vuosi, että tuli valmista. Lankana ponchossa käytin kaksinkertaista Holst garn coastia värissä redcurrant ja nyörissä on lisäksi pieni pätkä Dropsin brushed silk alpaca -lankaa antamassa ilmettä. Lankaa työhön kului 140 grammaa ja neuloin sen kauttaaltaan 3 mm puikoilla. Napit tytär valitsi itse käsityötarvikkeilla täytetystä aarrelaatikostani. Ihanaa, että vihdoin voin antaa hänen leikkiä napeilla, kunhan pidämme huolen, että pikkuveli ei niitä pääse napsimaan. Lapsena minusta niin ihanaa järjestellä äidin nappilaatikot uuteen uskoon äidin huristellessa ompelukoneella meille uusia vaatteita.

Poncho valmistui vielä sopivasti ennen talvea ja iloitsin toki, että nyt se vielä pääsee käyttöön. Tiedättehän sen tunteen, kun teet lapselle neuleen ja hän intoa hihkuen pukee sen päällen? No entäs sen, kun olet tehnyt jotain mielestäsi aivan supersöpöä ja reaktio onkin jotain siihen suuntaan, että "En tahho pukee tätä päälle äiti!"? Itselle molemmat ovat tuttuja ja harmikseni tuo jälkimmäinen oli tytön ensimmäinen reaktio tämän kohdalla. Aina ei voi onnistua, ajattelin ja jätin valmistuneen neuletyön odottelemaan yön yli kohtaloaan.
Kaikeksi onneksi kastelun jälkeen lanka pehmeni ja tuntui tytöstä sellaiselta, että hän suostui vihdoin ponchoa sovittamaan. Lopulta se olikin jo päällä tämän päivän ulkoleikeissä ja sekä äiti että tytär ovat lopulta tyytyväisiä 

6 kommenttia:

  1. Suloinen poncho! Onneksi se kelpasi lopulta tyttäresi päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Niinpä, ehdin jo miettiä sopivaa lahjoituskohteita, mutta poncho onkin ollut jo tänään useaan otteeseen päällä. Jopa ulkohaalarin kanssa se meni.

      Poista