torstai 6. syyskuuta 2018

Klompelompe neuleita kaikkiin vuodenaikoihin

ūüĆĽ Kirjan arvostelukappale saatu kustantajalta ūüĆĽ

Klompelompe-kirjat ovat ihastuttaneet ja ilahduttaneet minua heti ensimmäisestä osasta lähtien, joten olin onnellinen saatuani sarjan uusimman opuksen käsiini. Tämä uutukainen, Klompelompe neuleita kaikkiin vuodenaikoihin, jatkaa samaa tunnistettavaa tyyliään tuoden siihen kuitenkin myös uutta ilmettä. Nyt ideoita on ammennettu muunmuassa juhlaperinteistä ja kansallispuvuista. Siispä kirjasta löytyy aiempaa enemmän juhlavia vaatteita, muttei arkivaatteita, myssyjä tai lapasiakaan ole suinkaan unohdettu.


Kirja on jaoteltu paitsi vuodenaikojen myös käyttötarkoituksen mukaan. Sen sivuilta voit napata ohjeen juhlaneuleeseen tai päiväkotivaatteeseen, kesäiseen paitaan tai syksyisempiin asusteisiin. Myös jouluiset neuleet ovat saaneet oman lukunsa kirjan lopusta. Siinä esiteltävät tonttulakit on ehkä pakko neuloa lapsille! Kuten myös alla näkyvä Karitsainen-myssy olisi ehdoton ensi talveksi.


Ihania ja mielenkiintoisia malleja l√∂ytyy lapsille sek√§ aikuisille. Itse√§ni ajatellen minua vieh√§tti erityisesti yksinkertainen Kev√§thanki-paita, jossa jujuna on hihojen pintaneule. T√§m√§ paita olisi mainio lis√§ vaatekaappiin talveksi. Voisin samalla tutustua KlompeLOMPEN nimikkolankaan, jota n√§k√∂j√§√§n on jo kiitett√§v√§sti saatavilla eri lankakaupoista. 


Kansallispukujen vaikutteet n√§kyv√§t  erityisesti neuleiden kirjoneulekuvioissa. Niit√§ on upotettu monik√§ytt√∂isiin paitoihin, myssyyn, mekkoon ja housuihin. Juhlap√§ivi√§ varten kirjan ohjeilla voi neuloa my√∂s kastemekon tai ihanan neulejakun lapselle sek√§ √§idille. Monet mallit taipuvat varmasti sek√§ arkeen ett√§  juhlaan.


Klompelompen tyylisesti kirja sis√§lt√§√§ paljon neuletakkeja. Takit on t√§ss√§kin kirjassa suunniteltu niin, ett√§ ne neulotaan suljettuna neuleena ja lopuksi leikataan auki. T√§m√§ on tekniikka, jota en ole itse viel√§ uskaltautunut kokeilemaan. Suoraan sanottuna se pelottaa minua! Parikin kirjoneuletakkia n√§ist√§ houkuttelisi, joten n√§ht√§v√§ksi j√§√§ uskallanko tehd√§ ohjeen mukaan (ja oppia samalla uuden tekniikan) vai sovellanko ja neulon takin tasona. 

Myös pieni kirja-arvostelija oli mukana tutkimassa kirjaa ja oli kovin kiinnostunut sen sisällöstä. Tässäpä hänen lempparimallinsa:


1 kommentti: