torstai 6. syyskuuta 2018

Klompelompe neuleita kaikkiin vuodenaikoihin

🌻 Kirjan arvostelukappale saatu kustantajalta 🌻

Klompelompe-kirjat ovat ihastuttaneet ja ilahduttaneet minua heti ensimmäisestä osasta lähtien, joten olin onnellinen saatuani sarjan uusimman opuksen käsiini. Tämä uutukainen, Klompelompe neuleita kaikkiin vuodenaikoihin, jatkaa samaa tunnistettavaa tyyliään tuoden siihen kuitenkin myös uutta ilmettä. Nyt ideoita on ammennettu muunmuassa juhlaperinteistä ja kansallispuvuista. Siispä kirjasta löytyy aiempaa enemmän juhlavia vaatteita, muttei arkivaatteita, myssyjä tai lapasiakaan ole suinkaan unohdettu.


Kirja on jaoteltu paitsi vuodenaikojen myös käyttötarkoituksen mukaan. Sen sivuilta voit napata ohjeen juhlaneuleeseen tai päiväkotivaatteeseen, kesäiseen paitaan tai syksyisempiin asusteisiin. Myös jouluiset neuleet ovat saaneet oman lukunsa kirjan lopusta. Siinä esiteltävät tonttulakit on ehkä pakko neuloa lapsille! Kuten myös alla näkyvä Karitsainen-myssy olisi ehdoton ensi talveksi.


Ihania ja mielenkiintoisia malleja löytyy lapsille sekä aikuisille. Itseäni ajatellen minua viehätti erityisesti yksinkertainen Keväthanki-paita, jossa jujuna on hihojen pintaneule. Tämä paita olisi mainio lisä vaatekaappiin talveksi. Voisin samalla tutustua KlompeLOMPEN nimikkolankaan, jota näköjään on jo kiitettävästi saatavilla eri lankakaupoista. 


Kansallispukujen vaikutteet näkyvät  erityisesti neuleiden kirjoneulekuvioissa. Niitä on upotettu monikäyttöisiin paitoihin, myssyyn, mekkoon ja housuihin. Juhlapäiviä varten kirjan ohjeilla voi neuloa myös kastemekon tai ihanan neulejakun lapselle sekä äidille. Monet mallit taipuvat varmasti sekä arkeen että  juhlaan.


Klompelompen tyylisesti kirja sisältää paljon neuletakkeja. Takit on tässäkin kirjassa suunniteltu niin, että ne neulotaan suljettuna neuleena ja lopuksi leikataan auki. Tämä on tekniikka, jota en ole itse vielä uskaltautunut kokeilemaan. Suoraan sanottuna se pelottaa minua! Parikin kirjoneuletakkia näistä houkuttelisi, joten nähtäväksi jää uskallanko tehdä ohjeen mukaan (ja oppia samalla uuden tekniikan) vai sovellanko ja neulon takin tasona. 





Myös pieni kirja-arvostelija oli mukana tutkimassa kirjaa ja oli kovin kiinnostunut sen sisällöstä. Tässäpä hänen lempparimallinsa:


1 kommentti: