maanantai 27. maaliskuuta 2017

Rooftop-huivin testineulonta

Pääsin testineulomaan Suvi Simolan uuden huivin nimeltään Rooftop ja ohje on nyt julkaistu Ravelryssa. Huivi on lähes symmetrinen kolmio, johon neulotaan raitoja kahdella eri kontrastivärillä lyhennettyjen kerrosten avulla. Juuri sellainen huivi, josta tykkään ja tiesin, että tämä tulisi varmasti käyttöön.


Huivissani ystävystyivät Louhittaren luolan Väinämöinen värissä jalokivi, Kässäkerho Pom Pomin turkoosi BFL sukkalanka sekä korallinvärinen Sukka-Puffa. Nämä langat ja värit toimivat hyvin yhteen 3,5 mm pyöröpuikolla neuloen. Lankaa huiviin kului yhteensä 131 grammaa (90 g Väinämöistä, 23 g Sukka-Puffaa ja 18 g Pom Pomia). Tähän on siis vallan hyvä upottaa jämälankoja!

Kun aloitin neulomaan huivia, ihmettelin, miksi tuntuu niin tutulta ja kesäiseltä. Sitten tajusin, että yhdistämäni turkoosi ja korallinvärinen lanka muistuttivat hyvin paljon viime kesänä neulomani Ruusupuu-huivin väriyhdistelmää. Jostain syystä tuo väriyhdistelmä vain vetää minua puoleensa. Toisen raitaosuuden alussa sitten hieman epäröin olisiko tumman ja vaalean turkoosin välillä tarpeeksi kontrastia, mutta sekin väriyhdistelmä osoittautui kauniiksi ja tasapainottaa mielestäni huivin värimaailmaa.


Huivin neulominen oli todella joutuisaa ja mukavaa. Ohje oli tarkka ja erityisesti pidin siitä, että silmukkamäärät oli annettu jokaisen lisäyskerran jälkeen. Näin pysyi helposti selvillä siitä, missä on menossa ja huomasi nopeasti, jos oli unohtanut lisäyksen tai kavennuksen jostain kohtaa. Silti Suvi oli saanut ohjeen pysymään selkeänä ja lyhyenä. Olin aivan innoissani siitä, miten näppärästi raidat syntyivät lyhennettyjä kerroksia neulomalla eli ei tarvinnut poimia reunasilmukoita, vaan reunus syntyi kuin huomaamatta. Lyhennetyt kerrokset olivat myös tässä ainaoikein neulotussa huivissa helppoja, ei tarvinnut edes nostella kiedottuja silmukoita, vaan ne sulautuivat neulepintaan siististi. Tämän voisi hyvin lisätä sille televisionkatselu- tai matkaneulelistalle.


Huivi on juuri sopivan kokoinen ja helppo kietaista kaulalle. Minun huivistani tuli ohjeen mukaisin kerroksin neulottuna hieman pidempi kuin ohjeessa, joskaan ero ei ole huima. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja käytössä tämä on jo ollut paljon. Mitä ihania erilaisia väriyhdistelmiä tässä mallissa voisikaan toteuttaa! Eräs testineuloja oli lisännyt huiviinsa yhden raidan kolmannella kontrastivärillä ja sekin toimi hauskana lisänä huivissa.


Aurinkoisia kevätpäiviä teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Tämä on todellakin sellainen huivi, jota tulee käytettyä paljon. Taidan minäkin neuloa tällä ohjeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Mukava kuulla, hauskoja neulehetkiä sinulle.

   Poista
 2. Tosi kiva ja tarpeeksi yksinkertainen malli.Tykkään juuri sellaisista mitkä on simppeleitä,mutta joissa on joku hauska idea.Voisinkin neuloa tällä ohjeella.Itse en ole huivi-ihminen,mutta lahjaksihan tuo olisi ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin. Tämä olisi varmasti monelle mieluinen lahja, joten siinä hyvä syy neuloa :)

   Poista
 3. Tosi ihana huivi ja kauniit sävyt olet valinnut siihen :)

  VastaaPoista
 4. Nätti huivi ja kauniit värit :)

  VastaaPoista