sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Syksyinen nurmilintu

Eilen illalla päätin, että nyt on vihdoin aika saada valmiiksi kesällä aloitettu Nurmilintu-huivi. Aloitin tämän juuri ennen neulefestareita ja neuloin toista ainaoikein-osiota festareiden neulekulkueessa. Jostain syystä huivi eteni sen jälkeen vain pari riviä kerrallaan. Niin kuitenkin kävi, että se eilen tipahti puikoilta yhtenä kappaleena, päättelin langanpäät ja suoritin varsin hätäisen pingotuksen. Täytynee pingottaa huivi vielä uudestaan, mutta käytössä se oli jo tänään! Hieman höpsön näköinen reuna ei varmasti haitannut ketään, ei edes minua.


Nurmilintu-huivin ohje on Heidi Alanderin käsialaa ja sen voi ladata Raverlysta ilmaiseksi. Ilmeisen moni on näin tehnytkin jo paljon ennen minua. Eikä se mikään ihme ole, huivi on todella kaunis ja miellyttävää neulottavaa! Halusin tehdä oman huivini kaksivärisenä ja se sopii mielestäni hyvin tähän malliin. Tein myös yhden pitsikerroksen enemmän kuin ohjeessa, mikä oli hyvä juttu, sillä huivi olisi muuten ollut minun makuuni liian pieni. Lankana minun versiossani on Cascaden Heritagea, jota kului huiviin yhteensä n. 125 g; turkoosia n. 80 g ja vaaleanpunaista n. 45 grammaa. Neuloin huivin 4 mm pyöröpuikoilla.


Tämä on vallan mainio huivi kietaistavaksi kaulaan kirpeinä syyspäivinä. Huiveja on alkanut tuonne kaappiin ilmestyä jo melkoinen määrä, mutta kuten Veera Välimäki sanoisi: Huiveja ei koskaan voi olla liikaa!


Mikähän keskeneräinen työ seuraavaksi haluaisi valmistua?

17 kommenttia:

 1. Kauniit värit! Itse olen tehnyt yksivärisenä, joten kiva nähdä tällainenkin versio(:

  VastaaPoista
 2. Kiitos Venla :) Neulomisessa on hienoa, kun yhdestä ja samasta mallista saa tehtyä niin kovin erilaisia versioita.

  VastaaPoista
 3. Sinun huivisi on uskomattoman kaunis versio Nurmilinnusta!

  VastaaPoista
 4. Vitsit, että on kaunis huivi ja tuo sun paitakin on aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nelli! Tämä paita onkin ollut minulla pitkään, neuloin sen 6 vuotta sitten ja olen myös käyttänyt paljon :)

   Poista
 5. Tosi kaunis huivi! Mäkin tein viime viikolla toisen, toivottavasti saan sen tänään blogiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Kivaa, täytyykin käydä vilkaisemassa minkälainen sinun huivisi on :)

   Poista
 6. Ihana väri! Mullakin tässä vaihtuu nää työt, jotka pitää saada valmiiksi :D Ensin oli ystävän sukat, mutta nyt kiilasi eräs toinen lahjus jonon ohi. Yhtään uutta en saa aloittaa ennenkuin pienemmät keskeneräiset on valmiina. Paitsi pari jouluista työtä on pakko aloittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Jenni :) Joo, kuulostaa tutulta..Ai niin semmoinenkin on tulossa kuin joulu enkä mä ole aloittanut yhtäkään lahjaa :D

   Poista
 7. Kaunis huivi :) Niitä ei todellakaan voi olla liikaa :)

  VastaaPoista
 8. Nurmilintu on eka huivi, jonka ikinä tein. Ja siitä ei edes ole niin hirmuisen kauaa. (: Mutta ihana tämä sinun versiosi, värit toimivat hauskasti. Ihana pusero muuten. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä varmasti kiva ensimmäiseksi huivimalliksi, ei liian tylsä, mutta tulee nopeasti valmista niin into säilyy ;) Kiitoksia!

   Poista
 9. Nätti huivi ja sopii sinulle :) .

  VastaaPoista
 10. Hyvä yhdistelmä! Ehdottoman kaunis!

  VastaaPoista