tiistai 17. toukokuuta 2016

Keväinen pitsineule

On todella harvinaista, että minulla on mitään keltaista vaatetuksessani. Tämän kevään aikana valmistui nyt kuitenkin jo toinen keltainen neuletyö, kun sain tämän pitsineuleeni valmiiksi. Pitkään on ollut haavena saada vaatekaappiin kevyt pitsinen paita, jossa on napitus edessä. Tässä se nyt sitten on!


Ohje on Simona Merchant-Destin & Faina Gobersteinin kirjasta Saumatonta neulontaa. Puikkoina käytin pitkiä puisia 2,5 mm sekä 3 mm pyöröpuikkoja. Paino sanalla pitkiä, sillä opettelin vihdoinkin magic loop-tekniikan, joten myös hihat on tehty samoilla puikoilla kuin vartalokappale. Langaksi valitsin Dropsin Alpacan, jota meni työhön n. 230 grammaa eli vajaat viisi kerää. Napit löytyi omasta varastosta ja koska ne ovat melko isot laitoin niitä vain viisi ohjeen yhdeksän napin sijaan.


Siitä neulomisprosessista hieman. Ohje oli, no, minun mielestäni hieman monimutkainen. Tavallaan tykkäsin, että pitsikuviot oli esitetty piirroksina, mutta vartalokappaletta en pystynyt kyllä yhtään neulomaan tuijottamatta jatkuvasti ohjetta. Ja niitä sivuja sai sitten olla kääntelemässä ihan jatkuvasti. Lisäksi hihojen ja vartalokappaleen erottamisen jälkeen minulla oli vaikeuksia ymmärtää ohjetta. Yritin väkisin lisätä kuvioinserttiä neuleeseen, vaikka se ei minun koossani ollut edes tarpeen. Aloitin ja purin työn tuossa kohtaa varmasti yli kymmenen kertaa, kiukuttelin ja meinasin jo vetää koko työn irti puikoilta. Lopulta otin veljeni avuksi laskemaan silmukoita ja kuvioita. Lopulta huomasin, että kuviot täsmäävät varsin hyvin ilman sitä inserttiäkin. Pöh! Kai olisi pitänyt tajuta, että se insertti on tarpeen vain, jos kuvio ei täsmää ja näin ollen se yksi lause ei koskenut tätä kokoa ollenkaan. Hihojen neulominen olikin sitten leppoisampaa, siinä opin jo pitsikuvion ulkoa, joten neulominen sujui televisionkin ääressä. Taisi sinne kyllä pari virhettä tulla, kun luotin liikaa muistiini. Hihoissa myös muokkasin ohjetta ihan vähäsen ja tein hihansuihin joustinneuletta sileän taitteen sijaan. Se tuntui enemmän omalta. Niin ja se magic loop, olihan se nyt paljon kätevämpää kuin sukkapuikot saati sitten ne kammottavat pikkuruiset pyöröpuikot. Jotain uuttakin tuli siis opittua eikä se koskaan ole huono juttu.


Tämä oli Revontulihuivin lisäksi se toinen työ, jolla osallistuin Silmukan saalitus-blogin kevään keskeneräiset-haasteeseen. Pääsin siis tavoitteeseeni, vaikka välillä meinasikin usko loppua tämän paidan kanssa.


Tämä neule sopii hyvin kevääseen ja varmasti myös Suomen kesään, joten uskon että tälle löytyy paljon käyttöä.

30 kommenttia:

  1. Todella kaunis neuletakki ja ihanan aurinkoinen. :)

    VastaaPoista
  2. TODELLA kaunis! Itse olen myös tänä keväänä ihastunut keltaisiin lankoihin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Venla! Ehkä se on tämä kevät, kun on saanut keltaiset langat näyttämään niin houkuttelevilta :)

      Poista
  3. Voi juku, ihanan iloisen värinen! Ja vaikka alkuun vähän vastustelin, on kyllä pakko myöntää että se magic loop on välillä kyllä hitsin kätevä tekniikka. Kaunis neuletakki, ihana vaate kesän viileämpiin iltoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Juu, sama täällä. Tähän asti piti odotella, että otin edes selvää miten tuo tekniikka toimii. Sukkia aion edelleen neuloa sukkapuikoilla, mutta kyllä tämän tyylisissä neuleissa vaan tuo magic loop on kätevä!

      Poista
  4. Ihana villatakki! Ja mahtavaa, että pääsit tavoitteeseesi Kevään keskeneräiset-haasteessa! :) Muista olla tarkkana kesäkuussa, kun julkaisen blogin puolella haasteessa onnistuneiden kesken arvottavan palkinnon voittajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, olipas kiva tunne onnistua tässä, vaikken nyt kovin suurta tavoitetta itselle asettanutkaan ;) Kuulolla ollaan!

      Poista
  5. Todella kaunis on! Keltainen on ihana juuri farkkujen kanssa. Itse sitä voi vain haaveilla noin ihanista neulepaidoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Sopii siis, kun minulla on melkein aina farkut jalassa :)

      Poista
  6. Tää on kaunis! Sama malli osui itselläni silmiin tota kirjaa selaillessa. Ei yhtään mun tyyliä, mut näytti niin houkuttelevalta neuloa et melkein lähti puikoille :) Nyt tätä lukiessa tulee mieleen, et olis ainakin saanut haastetta kun olis lähtenyt tota tekemään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katrine! Juu, no minulle tässä ainakin oli haastetta. Niin sitä vaan saa lisää rohkeutta kokeilla ohjeita, jotka aluksi näyttävät hurjan vaikeilta. Kyllä niistä aina selviää. Varsinkin, kun on ihmisiä, joilta pyytää apuja :)

      Poista
  7. Aivan ihana, niin malli kuin värikin :)

    VastaaPoista
  8. Tämä on upea, malliltaan, käsialaltaan ja paras mahdollinen värikin :) Mun lempparivärejä.

    VastaaPoista
  9. Waude! Kaunis pitsikuvio! Ja epäilemättä perinteiseen kesäsäähän täysin tarpeellinen neule!

    VastaaPoista
  10. Kaunis! Ja onnea tavoitteeseen pääsystä - itse olen vetänyt niin pohjat tuon(kin) haasteen kanssa...
    Ps. Hienot sandaalit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jaana! Itselläkin meinasi kyllä jäädä tämä haaste kesken..eipä tämä niin vakavaa ole onneksi :)

      Poista
  11. Mitenkäs multa oli jäänyt tämmöinen kommentoimatta? Muistan nimittäin aiemmin jo tätä ihailleeni. Mullakin on tuo ohje jemmassa ja useampikin lankavaihtoehto tarjolla. Kunhan vaan osaisin päättää, minkä värinen, niin pistäisin hetimmiten puikoille. Sinun takkisi on ihana. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Neulisti <3
      Harmittavan usein jää itseltäkin kommentoimatta, vaikka käy kurkkaamassa monia upeita töitä. Täytyykin käydä sitten ihastelemassa myös sinun versiotasi tästä mallista.

      Poista