maanantai 4. tammikuuta 2016

Väriä varpaille

Muuton jälkeen tuli pyykättyä raivokkaasti. Viskelin vaatekasoja koneeseen lajittelematta ja siitähän seurasi useampia 60 asteessa huovuttuneita sukkapareja ja haalistuneita värejä. Uusi sukkia siis kaivattiin. Erityisesti tuolle pienemmälle. Kauhistuin, kun en yhtenä päivänä löytänyt yhtäkään villasukkaparia hänelle! Siis minäkö en ole neulonut tarpeeksi sukkia omalle tytölleni? No nyt on ainakin yksi värikäs sukkapari lisää ja projekti jatkukoon.



Pikkusukat neuloin 7 Veljestä sateenkaarilangasta perussukan mallilla. Tein niihin myös jarrupohjat, jotta niitä voisi pitää näin talvisin myös sisällä. Jarrupohjat on jo yksissä mummon neulomissa sukissa todettu toimiviksi. Löysin tuota pohjiin laitettavaa tököttiä pienestä askartelukaupasta viime shoppailusreissulla, se oli jo pidempään ollut ostoslistalla ja nyt vasta löytyi.


Isommat eli omat sukkani neuloin Regian langoista. Väreinä sukissani on sukkalangoista circus ja hibiskus sekä stripemaniasta rainbow. Kyllä vain, yhdistin sukkiin kaikkia näitä kolmea. Olin niin innoissani, kun Lankasatamasta tilaamani paketti saapui, että halusin heti testata jokaista värikästä kerää. Se paketti nimittäin reissasi yhden ylimääräisen matkan Hankoon ja takaisin, koska en ollut saanut tai huomannut saapumisilmoitusta. Värikkääthän näistä tuli, siitä ei epäilystä, mutta menikö överiksi? No ei minun mielestäni. Uudet puikotkin oli testauksessa näitä neuloessani, nimittäin KnitPron karbonz-puikot kokoa 3,5 mm. Kevyet ja näppärät nämäkin.

Langat olivat tällä kertaa tarpeeksi erityisiä, joten nämä ovat ylhäältä alas neulotut perussukat. Varsiin loin 48 silmukkaa, kärjessä vähensin 44 silmukkaan. Varsi on muuten sileää neuletta, joustinta vain reunassa ja ennen kantapäätä. Olen tykästynyt tähän malliin. Näyttää kivalta ja sukat pysyvät hyvin jalassa. Toinen sukista valmistui sopivasti viime vuoden viimeisillä minuuteilla. Toisen neulominen jäi sitten tämän uuden vuoden puolelle ja valmista tuli sopivasti, kun pakkaset alkoivat kiristyä.


Värikästä viikkoa <3

19 kommenttia:

  1. Onneka en olekkaan ainoa joka huovuttaa sukkia pesukoneessa :)
    Nuo pienet sukat on tosi suloset ja jarrupohjat toimii varmasti hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No et! Harmillistahan se on, mutta toisaalta hyvä syy neuloa uusia sukkia ;) Kiitoksia.

      Poista
  2. Iloisia värejä, hyvin sopivat sukkiin. :)

    VastaaPoista
  3. Kiva kun vierailit ja kommentoit blogissani. Samalla löysin sinun blogisi, jota jään seuraamaan.
    Ihania sukkia ja muita neuleita olet tehnytkin.
    Hyvää ja neuleista alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, kiitos!
      Samoin sinulle oikein ihanaa ja lankaisaa uutta vuotta 2016 :)

      Poista
  4. Ihana väripläjäys. (: Ja ihanat sydämet pienten sukkien pohjassa, tuo on kyllä kätevää ainetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, onneksi vihdoinkin sain ostettua tätä :)

      Poista
  5. Ihanan värikkäät sukat teille molemmille naisille. Tuommoista liukueste-tököttiä voisin laittaa omiinkin sukkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marle! Juu mietin kyllä itsekin, pitäisikö laittaa omiinkin sukkiin tuota. Villasukat kun on lähes aina jalassa ja liukkaathan ne meinaa olla.

      Poista
  6. Ihanat ja iloisen väriset sukat. Minäkin olen huovuttanut muutamat parit pesukoneessa.

    VastaaPoista
  7. Heippa ja tervetuloa blogini seuraajaksi. Huomasin juuri sinut seuraajistani 😊 Ihanan väriset sukat!!! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  8. Heippa ja tervetuloa blogini seuraajaksi. Huomasin juuri sinut seuraajistani 😊 Ihanan väriset sukat!!! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna :) On aina mukavaa löytää uusia kivoja blogeja luettavaksi. Samoin sinulle oikein ihanaa viikonloppua!

      Poista
  9. Ei todella mennyt överiksi, nuohan on hurmaavat!

    VastaaPoista