tiistai 20. lokakuuta 2015

Kirjoneulesukat

Viikonloppuna valmistui elämäni ensimmäinen kirjoneulesukkapari ja nämähän mahtuvat jalkaan! Joskus aikoinaan aloitin kirjoneulesukkaa, mutta varresta tuli niin tiukka, että purkuun se meni ja jätin koko homman siihen. Nyt päätin tämänkin taidon opetella ja aloitin neulomaan Lapinsukkia Rakas villasukkakirjasta. Ensimmäisten rivien jälkeen päätin kuitenkin unohtaa kirjoneulekaavion ja neuloin menemään tajunnanvirtana erilaisia helppoja kuvioita. Nuo Lapinsukat ovat kyllä neulottavien listalla.


Sukissa pohjavärinä on Novitan suomalaista sukkalankaa ja kuviot tein 7 Veikoista sekä muista vastaavista jämälangoista. Varressa on 56 silmukkaa ja kärjessä kavensin 48 silmukkaan.
Kantapäissä sekä kärjen ensimmäisissä kuvioissa käytin liukuvärjättyä lankaa ja jatkoin toisessa sukassa siitä väristä, johon toisessa jäin. Nuo kohdat ovat siis eriväriset, vaikka muuten tein sukista keskenään samanlaiset.


Näistä piti tulla joululahjasukat, mutta jälki ei ollut ihan niin siistiä kuin lahjasukat mielestäni vaatisivat. Mutta ei minua ollenkaan harmita pitää näitä itselläni! Ei edes jaksa harmittaa, että kantapäät ovat reunoistaan todella epäsiistit. Nyt rohkenen varmasti kokeilemaan monimutkaisempienkin kirjoneulesukkien neulomista.

16 kommenttia:

 1. No on hienot! Ja niitä on kaksi :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä se siitä lähtee. (: Mulla menee tuo kirjoneuleen tekeminen niin kausittain. Nyt on itse asiassa vähän kiinnostusta alkaa tehdä (sydänsukkien jälkimainingeissa) jotain kirjoneuletta mutta katsotaan nyt, koska ehtii. Vaatii kuitenkin vähän enemmän keskittymistä. Ja joskus siitä ei vaan tuu mitään vaikka kuinka ois osaavinaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän :) Niin se kyllä on. Nyt voisikin taas ottaa välillä puikoille jotain ihan yksinkertaista tv-neulomista.

   Poista
 3. Niistäpä tuli söpöt! :)

  VastaaPoista
 4. Nää on ihanat! Laadukasta tajunnanvirtaa ollut varastossa! ;)

  VastaaPoista
 5. Kauniit! Tykkään hirveästi valkosävyisistä villasukista :)

  VastaaPoista