sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Villanuttu vauvalle

Törmäsin täällä, Aprikoosia villaa-blogissa, todella suloiseen vauvan neuleeseen ja innoistuin itsekin kokeilemaan kyseistä mallia. Tämän Offset Wraplan-paidan ohje löytyy siis Raverlysta. 


Rohkeasti päätin lähteä kokeilemaan englanninkielistä neuleohjetta. Olen niitä vähän vierastanut, kun nuo englanninkieliset neuletermit eivät ole minulle tuttuja. Osaan kyllä keskustella englanniksi kirjallisuudesta tai historiasta, mutta jostain syystä neulesanasto ei koulussa tai yliopistossakaan kuulunut opetussuunnitelmaan. Sen takia englanninkieliset ohjeet ovat näyttäneet silmissäni pelottavan hankalilta. Onneksi netistä löytyy avuksi hyviä suomi-englanti neulesanastoja, itse hyödynsin tätä. Nopeastihan nuo sisäisti eikä se ohjeen lukeminen lopulta sen kummempaa ollut kuin suomenkielisenkään. Ainoastaan mittojen kanssa piti vaivata päätään hieman enemmän.


Neule valmistui nopsaan,sillä malli on kivan yksinkertainen olematta kuitenkaan tylsä. Ja mikä parasta, tässä ei tarvitse ommella niitä ikäviä saumoja sillä työ valmistuu yhtenä kappaleena ylhäältä alas neuloen. Lankana käytin Pirtin kehräämön Finnwool-villalankaa. Sitä kului tähän 3-6 kk ikäiselle tehtyyn paitaan noin 60 grammaa. Napit löytyivät omasta nappipurkista.


Mielestäni tästä tuli aika suloinen!

2 kommenttia:

  1. On tosiaan ihana pieni takki, harmi kun tuollaisille ei meillä ole enää käyttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pitääkin nyt fiilistellä näitä pikkuruisia neuleita, kun alkaa olla ajankohtaista...nopeastihan nämä sitten tulevat jäämään pieneksi.

      Poista