sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Villit raidat

Se on aloitettu 20.2.2013. Se on unohtunut korin pohjalle, kun värit alkoivat särkeä silmiä. Sitä on jatkettu sateisina päivinä ja piilotettu sen jälkeen taas koriin odottamaan. Siinä oli pääteltäviä langanpätkiä niin paljon, että melkein hengästytti, vaikka lankojen päättelystä nykyään pidänkin. Mutta nyt sateisena sunnuntaina se vihdoin valmistui: neulottu raitapaitani!


Se on värikäs. Se on juuri sopivan kokoinen. Se päällä ei voi olla kovin pahalla tuulella.


Paita on saanut innoituksen Sanna Vatasen Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta-kirjasta. Lankoina käytin varastoihin kertynyttä Novitan Nallea ja muita vastaavan paksuisia lankoja. Myönnän ostaneeni osan ihan tätä varten, kyseessä ei siis ole puhtaasti jämälankatyö, joskin niistä ajatus alunperin lähti.


Olin ihme kyllä jopa kirjaillut ohjetta Knit notes-kirjaani sekä päätellyt osan langoista jo työn edetessä. Tämän ansiosta paita sitten lopulta valmistuikin, vaikka välissä oli pitkiä taukoja. Voi sitä riemua, kun alussa ikuisuusprojektilta tuntunut ylivärikäs työ, jota tehdessä langat olivat aina solmussa, valmistui sittenkin!

34 kommenttia:

 1. Ihana paita! Onneksi jaksoit tehdä loppuun saakka :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana paita! Iloinen ja nätti. :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Mullakin on ollut vastaavanlainen suunnitelmissa jo varmaan vuosia, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi edes aloittaa...

  VastaaPoista
 4. Ihana! sopi sinulle tosi hyvin :) mä olen katsellut samaa kirjaa ja ohjetta, taisi olla tunika siellä? olisi kyllä mahtava toteuttaa itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, siinä kirjassa on tosiaan tunikan ohje, sellaisenkin joskus tein. Tähän inspiraatio siitä ja kirjan alussa olevasta kuvasta.

   Poista
 5. Kyllä on herkulliset värit ja niin ihanan aurinkoisia kuvia susta. <3

  VastaaPoista
 6. Voi myy kun on pirtsakka!
  Viime aikoina oon blogeista sun muista nähny niin ihania paitoja ja takkeja, että oma liki kaksi vuotta työn alla ollut neuletakin retale alkaa huhuilla laatikostaan... Mutta kun eiii kiinnostas enää yhtään! Saako alottaa uuden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Joo, ehdottomasti saa aloittaa uuden työn, jos vanhat työt ahdistaa..montakohan paitaa tässä välillä itsekin tuli tehtyä!? :D

   Poista
 7. Mainio täsmäisku sadepäivien riemastukseksi :-)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana, minäkin haluan tuommoisen =)

  VastaaPoista
 9. siis wau.... ihanasti raidoitettu!

  VastaaPoista
 10. Ihana, kannatti todellakin tehdä loppuun!

  VastaaPoista
 11. Ompa herkullinen paita! Sopii sulle tosi hyvin. Tuo kirja herätti mun mielenkiinnon ihan täysin, sillä neulonnassa yksi parhaista kohdista on juuri suunnitteluvaihe ja värien kanssa pähkäily. Ihana postaus, minäkin haluan tuollaisen kirjan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Suunnittelu on kyllä kivaa ja tuo kirja kätevä apuväline sitä varten. Tuon kirjan saa tilattua vaikkapa Adlibriksestä ;)

   Poista
 12. Hieno! Ja mikä fiilis kun saa pitkäaikaisen työn valmiiksi! :) Pitäisiköhän itsekin tarttua taas noihin keskeneräisiin töihin.. Vilautapa joskus enemmän tuota Knit notes -kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Kiitos! Voisinpa sitä hieman esitelläkin..

   Poista
 13. Oi että, minäkin tykkäisin tuollaisesta.

  VastaaPoista
 14. Ihana tuo kirja! Eikä villapaidassakaan ole moittimista :)

  VastaaPoista
 15. Ihanan iloinen paita!! Ja tuo kirja on myös huippuhieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pizzicato! Kirjasta tykkään kyllä hurjasti :)

   Poista
 16. Kiva villapaita, oli varmasti mukava päätellä noita langanpätkiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Oli kyllä oikein miellyttävää ;)

   Poista