keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Knit notes - neulojan apuri

Neuleprojektin voi suunnitella langan vyötteeseen, lehden sivulle tai oikeastaan mille tahansa paperinpalalle, joka sattuu inspiraation hetkellä olemaan käden ulottuvilla. Näin olen usein tehnytkin, sillä nautin edelleen suunnittelusta vanhanaikaisesti kynän ja paperin kanssa. Ongelmana on vain se, että nämä epämääräiset lappuset tahtovat hävitä kovin helposti. Tähän kyllästyneenä tilasin pari vuotta sitten itselleni Nadine Curtisin Knit notes-kirjan (klik, jos haluaisit itsellesi samanlaisen). Kirja on hyvä apuväline neuleprojektien suunnitteluun ja onhan se suloinen myös! Kirja vilahti jo edellisessä postauksessa, moni sitä ihasteli ja ajattelin nyt tarjota pienen kurkistuksen siihen:Kirja ohjaa ja opastaa neulomisen saloihin sekä neulesuunnittelun eri vaiheisiin (englanniksi). Tilaa on 30 projektin kirjaamiseen vaihe vaiheelta. Löytyy omat lokerot tärkeimmille suunnitteluun vaikuttaville asioille, kuten langan ominaisuuksille ja omille/neuleen saajan mitoille. Kirjassa on myös reilusti tilaa piirrellä ja raapustella omia muistiinpanoja. Ruudulliset paperit ovat tässä käteviä. Lisäksi kirjan lopussa on tyhjiä ruutusivuja, jos haluaa suunnitella vaikkapa kirjoneule- tai pitsikuvioita, sekä vinkkejä ja yksi valmis neuleohjekin.
Tykkään tästä kirjasta kovasti, vaikka usein aloitan neulomaan ilman sen suurempia suunnitelmia. Välillä sitten harmittaa, kun onnistuu tekemään juuri sopivan ja kivan neuleen, mutta ei ole tehnyt muistiinpanoja ollenkaan tai ne katoavat (ai miten niin en löydä neulekopasta/kaapista/lehtipinosta juuri sitä yhtä vyötettä, johon kirjasin ainakin silmukkamäärät!?). Ehkäpä voisin oppia ja kirjoittaa tästä lähtien ainakin ne suuremmat projektit tähän kirjaan. Jokunen ohje sieltä toki löytyy jo. Tämän kirjan ansiostahan viimeisin neuletyönikin lopulta valmistui. Oli helppoa tarttua itselle suunniteltuun työhön uudestaan tauon jälkeen, kun siihen oli ihan oikea ohje!

6 kommenttia:

 1. Näyttääpä houkuttelevan ihanalta. Minulla on ompelussa vihko, johon piirtelen ja suunnittelen. Ei kylläkään noin kaunis:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Juu, kyllähän ihan tavallinen vihkokin on suunnitteluun hyvä :)

   Poista
 2. Kiitos, kirjaesittely valmistuikin pian :) On kyllä hieno, minulla yleensä muikkarit viikossa tms mutta olishan tämä paljon hienosti - onhan tämäkin harrastus välineurheilua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tästä oli iloa :) Valmistui nopeasti tämä lyhyt ja ytimekäs esittely..

   Poista
 3. Voi kääk! Kyllä tuommoinen apuvihkonen on saatava... (: Ja kivalta vaikuttaapi tämä sinun blogi. Pitääpi jäädä seurailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kaimani :) Kiva, jos tästä kirjavinkistä oli hyötyä sinulle!

   Poista