lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kesäneuleita-kirja

Kesäneuleita on Saara Toikan uutuuskirja, josta löytyy erilaisia kepeitä neulemalleja naisille. Neulominen tai ainakin neulotut asusteet koetaan usein pimeiden ja kylmien vuodenaikojen jutuksi, mutta tässä kirjassa keskitytään neulomaan ja virkkaamaan rentoja vaatteita kesää varten. Vaikka itse neulonkin vuodenajasta riippumatta, aika harvoin minun tulee neulottua mitään vaatetta kesää varten, joten tämä kirja on oiva inspiraatio siihen. Lähinnä kirjasta löytyy ohjeita eri mallisiin yläosiin, mutta mukaan mahtuu myös ohjeita sukkiin, huiviin, pussukoihin sekä mekkoon. Vaatteiden ohjeet on sarjoitettu niin, että niistä löytyy ainakin koot S-XL, osasta lisäksi XS tai XXL.

Kirjan arvostelukappale saatu kustantajalta

Malleissa on huomioitu niin kuuman aurinkoiset päivät kuin retket tuulisiin rantamaisemiin.  Kesää ajatellen neuleet on suunniteltu neulottavaksi suurimmaksi osaksi puuvilla- tai puuvillasekoitelangoista, mutta moni malli taipuisi kyllä paksummasta langasta neulottuna myös käytettäväksi viileämmällä säällä eli kirjassa on muutakin kuin toppeja tai pitsimekkoja.  Ihastuin kirjan ulkoasussa erityisesti selkeisiin ja suloisiin piirroskuviin ohjeiden alussa. Valmiista neuleista on myös raikkaita kesäisiä kuvia. Ohjeissa leikitellään eri paksuisilla langoilla ja helpoilla pintaneuleilla sekä virkattua ja neulottua pintaa yhdistellen. Kirjan alkuun on myös kerätty hieman tietoa ja vinkkejä suunnittelua, neulomista sekä viimeistelyä varten.
Omiksi suosikeiksi kirjan malleista nousivat Merituuli-tunika, johon olisi viilenevinä kesäiltoina kiva käpertyä, Frida-mekko, jossa jujuna on virkattu yläosa sekä Lilia-paita, jossa yhdistellään kahta eri paksuista lankaa. Näistä kolmesta Lilia pääsi jo puikoille, kuten kuvasta näkyy. Ainahan yksi uusi työ mahtuu entisten joukkoon neulottavaksi.


Tämä kirjan ideoilla on mukava neuloa kerrankin lämmintä kesää varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti