lauantai 10. helmikuuta 2018

Muita ihania - lempeä ja hulvaton käsityökirja

"Luovuus tulee vapaudesta, omaehtoisuudesta ja armeliaisuudesta."

Yksi ensimmäisistä blogeista, joita aloin seuraamaan oli Muita ihania. Ihastuin siinä erityisesti Tiinan rennon rempseään tyyliin, upeisiin kuviin ja tempauksiin, joista ei väriä puutu. Samaa iloa, rentoutta ja hyvää mieltä pullollaan on myös Muita ihania -käsityökirja. Tietysti kukkasilla, värikkäillä langoilla ja muilla herkuilla höystettynä.

Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerukselta

Kirjaa selatessa pääsee sukeltamaan muitaihaniamaiseen maailmaan, jossa pipo ei kiristä päätä. Tiinan ohjeilla syntyy niin kauniita käyttöneuleita kuin pieniä piristäviä juttuja kotia koristamaan. Kirjassa ihastuttavat Tiinan pienet oivallukset ja rento ote. Mikseipä pehmolelu voisi olla vaihteeksi kaktus ja lahja paketoitu kangaspalaan? Eikä villapaidankaan neulomisen tarvitse olla niin monimutkaista. Ohjeet on kirjoitettu napakasti ja ne innostavat myös soveltamaan itse, kuten kokeilemaan eri lankoja ja väriyhdistelmiä. Neuleohjeissa ei ole annettu kovin montaa eri kokovaihtoehtoa, mutta kuten kirjassa vinkataan, niitä voi muunnella lankaa tai puikkokokoa vaihtamalla. Mallit ovat sitä paitsi sellaisia, ettei niissä koko ole niin millintarkkaa. Tämä kirja kuvineen ja teksteineen viestittää, ettei käsitöiden tekemisen kuulu olla vakavaa, vaan rentoa ja hauskaa!


Kirjasta löytyy jo blogissa julkaistuja klassikko-ohjeita, mutta myös uusia juttuja. Itse en ole ennättänyt esimerkiksi Muita ihania -blogin yhteisneulontoihin mukaan, joten ilahduttavaa saada nyt itselle niidenkin ohjeita yksissä kansissa. Vaikka käsityöohjeet ovat yhä useammin netissä helposti saatavilla, kyllä minusta on silti niin ihanaa selailla ihan oikeaa kirjaa! Mielestäni käsityöohjetta on sitä paitsi mukavampi seurata paperilta kuin ruudulta.Kirjan neuleista haluaisin toteuttaa ensimmäiseksi Mummin kreisit sukat sekä neuletakin tytölleni. Jos ompelemaan jonain päivänä vielä innostun, kellohelmainen hame olisi suloinen. Sekään ei vaikuttanut monimutkaiselta, joten voisi onnistua jopa minulta. Täällä asuu ainakin yksi tanssahteleva prinsessa, jolle tuo hame sopisi niin täydellisesti!

❤ Lempeitä käsityöhetkiä ❤

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti