perjantai 17. maaliskuuta 2017

Mizzlin-pipon testineulonta

Minä pääsin viime kuussa testineulomaan Flossin uutta pipomallia nimeltään Mizzlin. (Klikkaa tästä englanninkieliseen ohjeeseen, joka löytyy nyt Ravelrystä) Mizzlin tarkoittaa harmaiden ja sumuisten päivien tihkusadetta, jonka me suomalaisetkin varmasti tunnemme, vaikka kyseessä onkin lancasterilainen sana. Tykästyin pipoon heti, kun Claire ilmoitteli tulevasta testistä sähköpostitse ja ilmoittauduin mukaan. Ohje oli hyvä ja pipo valmistui muutamassa päivässä. Julkaisinkin siitä jo kuvia Instagramissa ja Ravelryssä, mutta halusin kuitenkin odottaa blogikirjoituksen julkaisemista siihen saakka, kunnes ohje on valmis ja linkattavissa tänne.


Valitsin pipoon langaksi Dropsin Alpacaa, koska sitä sattui löytymään sopivissa väreissä kaapista. Lankaa pipooni kului 77 grammaa (pääväriä 47 g ja kontrastiväriä 15 g kuvioon sekä 15 g tupsuun).
Jouduin valitsemaan työn alkuun hieman pienemmät puikot kuin ohjeessa tai mitä tälle langalle yleensä suositellaan, jotta sain reunuksesta tarpeeksi napakan. Täytyy myöntää, ettei kierretyn joustimen neulominen ole lempipuuhaani eikä varsinkaan 2 mm metallipuikoilla, mutta lopputulos on kyllä kiva ja vaivan arvoinen. Joustimen jälkeen neulominen sujuikin sukkelasti ja oli ihanaa kun sain siinä vaiheessa vaihtaa 2,5 mm puiseen pyöröpuikkoon! Kuvio oli helppoa ja koukuttavaa neulottavaa eikä kaaviota tarvinnut olla koko ajan apuna vaan kuvion kyllä oppi helposti ulkoa.


Valitsemani lanka sopi tähän malliin hyvin, vaikkei ollutkaan sama kuin ohjeessa. Ainut miinus on, että pipo tuntui venyvän huomattavasti enemmän leveyttä kuin pituutta ja tuntui siksi hieman liian lyhyeltä reunuksen ollessa kaksinkerroin kuten tarkoitettu. Pipo on kuitenkin ollut ahkerassa käytössä, koska sitähän voi pitää myös reunus auki taitettuna kuten alimmassa kuvassa. Näin se on sopivan lämmin ja pehmoinen kevätpipo, kovemmilla pakkasilla kaipaisin ehkä kaksinkertaista reunusta.


Ohje on mielestäni selkeä ja helposti ymmärrettävä. Pariin juttuun kyselin testineulonnan aikana tarkennuksia ja nekin on nyt vielä lisätty ohjeeseen. Tämä malli sopii hyvin aloittelevalle kirjoneulojalle ja Claire onkin lisännyt ohjeen loppuun vielä hyödyllisiä vinkkejä kirjoneuletta varten, jos se ei ole tuttu juttu.


Pipon pudottua puikoilta tajusin, etten ollenkaan tiedä, kuinka pipo kuuluu pingottaa. Aiemmin olen neulonut vain löysiä peruspipoja, jotka olen kiskaissut suoraan päähäni. Nyt kastelin pipon ja levitin mittoihinsa alustalle kuivumaan. Olisinkohan jollain niksillä saanut pipon pysymään paremmin oikean mallisena? Olisiko pitänyt kokeilla ilmapalloja tai rytistettyjä muovipusseja? Hyviä vinkkejä pipon pingotukseen otan mielelläni vastaan :)

2 kommenttia: