sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Aurinkoinen Revontuli-huivi

Lomalla oli aikaa neuloa kevään keskeneräisiä. Ulkoilun, leikkimisen, päiväunien, ystävien tapaamisen ja rentoilun lisäksi. Valmiiksi asti ehti tämä Revontuli-huivi, johon upposi lähes 800 metriä lankaa. Hyvinpä riitti Handun kimalteleva lankavyyhti, jonka voitin Villasukkavuosi-blogin arvonnasta. Ihan pieni nöttönen sitä jäi ylikin jämälankapurkkia piristämään. Kuvat nappasi äitini tänään, kun vietimme päivää mummolassa, kiitoksia vain! Aika hyvä suoritus, kun sylissä keikkui pieni tyttärentytär ja minä itse heiluin huivin kanssa pienellä parvekkeella.

Ohje huiviin löytyy Ullasta. Käytin neuloessani pyöröpuikkoja nro 4 ja lankana oli siis Handun käsinvärjätty lanka, joka sisältää 75% merinovillaa, 25% silkkiä ja vielä lisäherkkuna 5% gimalletta. Harmillista kyllä tuo kimallus ei näistä kuvista aivan välity. Lankaa huiviin kului noin 100 grammaa. Siispä riittoisaa ja aivan ihanan pehmoista, kaunista sekä helppoa neulottavaa tämä lanka. Kuvittelin neulovani keltaista lankaa, mutta muiden mielestä tämä valmis huivi on oranssi. No, joku aurinkoinen ja keväinen väri joka tapauksessa.Täytyy myöntää, että virheitä tämä huivi on täynnä, mutta onneksi toistin ne lähes samanlaisina koko huivissa. En nimittäin huomannut lukea ohjeesta sitä kohtaa, jossa sanottiin, ettei lisäyskohtiin tulisi jäädä reikiä ja luin kaaviota jotenkin hassusti. Niinpä reikiä on vaakasuorien reikäkerrosten lisäksi myös pystyriveittäin lisäysten kohdalla. Koska huomasin virheeni rivillä 116 en lähtenyt purkamaan vaan jatkoin eteenpäin samalla tyylillä. Onneksi olen oppinut olemaan ottamatta asioita liian vakavasti. Ainakin joskus ja joissan tilanteissa. Kehitystä se on sekin.Kylläpä vaan uusi pirteä huivi saa hyvälle tuulelle!

23 kommenttia:

 1. Ihana huivi! Minunkin tekisi mieli tehdä Revontuli jostain ohuesta langasta. Paksummasta langasta olenkin jo tehnyt, mutta ne ovat jääneet aika vähälle käytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, tämä oli minun ensimmäinen Revontuli-huivini, mutta toimi hyvin tällä ohuella langalla.

   Poista
 2. Ihana huivi ja omistajan hymy tietenkin. ;) Väri on kyllä suorastaan loistava!

  VastaaPoista
 3. Ihanan aurinkoinen keväthuivi ♥

  VastaaPoista
 4. Oi kuinka kaunis huivi ja malli myös! ;) Ja hienoa, sinäkin sait valmiiksi ensimmäisen kevään keskeneräisen! :)

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis huivi! Värikin on ihanan keväinen. :)

  VastaaPoista
 6. Arvaapa, kun teen mysteerihuiviva johon tulee helmiä ja eilen huomasin spoilerista, että oon tehny sen väärin :D Oon jo kerran purkanut ne kaikki helmet pois, joten nyt koitan taistella sitä vastaan, että en tee sitä enää. Eihän se periaatteessa haittaa, mutta jotenkin tuntuu, että ois tullu hienompi, kun ois ohjeen mukaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Voi harmitus sentään. Ethän vaan alkanut nyt enää purkamaan? :D

   Poista
  2. En ainakaan vielä :D

   Poista
 7. Oi kun on kaunis huivi! Ihanan keltainen! Ja pystysuuntaiset reikärivitkin näyttää oikein hyvältä :)

  VastaaPoista
 8. Hieno huivi ja ihanan pirteät kuvat!

  VastaaPoista
 9. Ohoh, ja minä kun katsoin että näyttääpä Revontuli nyt hyvältä! Suurkiitos siis ihastuttavasta "virheestäsi", tahtoisin toteuttaa tuon huivin juuri noin <3 Hyvä vinkki siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kivasta kommentistasi <3 Se piristi kovin tätä kevätuupumuksesta kärsivää bloggaajaa. Hyvä, jos virheestäni oli apua sinulle ;)

   Poista