sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vinksin vonksin-sukat

Tällä kertaa neuloin sukat itselleni tammikuussa Kool-Aidilla värjäämistäni langoista. Näistä tuli mieleen Peppi Pitkätossu ja neuloessa päässäni soi "Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun...". Raidat menivät (suunnitellusti) epäjärjestykseen, kantapäät ovat eri paria ja väritkään eivät ole aivan tasaisia, mutta siinäpä näiden sukkien viehätys piileekin. Oli jotenkin jännittävää neuloa ihan itse värjätyistä langoista, joissa väri vaihtelee.


Lanka on siis itsevärjättyä Nallea. Varsi on neulottu *1 kiertäen oikein, 1 nurin*, tällä kertaa sukissa on tiimalasikantapää ja kärjissä nauhakavennukset. Jostain syystä tuota tiimalasikantapäätä oli päästävä juuri näissä sukissa kokeilemaan, vaikka luin jostain niiden sopivan erityisesti sirolle jalalle. Minun jalkojani ei kyllä voi sanoa siroiksi, mutta kyllähän nämä jotakuinkin istuvat. Mikä tärkeintä, tuntuvat hyviltä jalassa. Muuten onnistuin kantapään neulomisessa mielestäni ilahduttavasti näillä Ullan ohjeilla.


Lankoja jäi vielä jäljelle, koska en vieläkään malttanut opetella neulomaan sukkia varpaista varteen vaan turvauduin vanhaan tuttuun tapaan. Seuraavissa sukissa kenties harjoittelen tuonkin taidon neuloa varpaista ylöspäin.


 Kyllä näissä pirteän värisissä sukissa kelpaa tassutella kesää kohti.

14 kommenttia:

 1. Niin ihanat värit!! täytyy kyllä kokeilla värjäystä :)
  Mä teen aina muutamia kerroksia oikeaa varren jälkeen, kun teen tiimalasikantapään. Muuten kantapää jää jotenkin liian matalaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä suosittelen kokeilemaan, herkullisia värejä saa aikaan.
   Ja iso kiitos myös vinkistä, testaankin sitä seuraaviin kantapäihin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos vain vielä Amria sinulle näihin sukkiin käyttämistäni langoista ja väreistä!

   Poista
 3. Ompa hauskat vinksin vonksin heikun keikun - sukat! :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on iloisen kauniit sukat:-) Sain viikonloppuna onneksi erään kauan keskeneräisenä olleen neuletyöni valmiiksi. Nyt voisi kokeilla sukkien tekoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Käynkin vilkaisemassa, mitä olet saanut valmiiksi..

   Poista
 5. Suloiset sukat, niin pirtsakan väriset!

  Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teija!
   Hyvää viikonloppua myös sinulle :)

   Poista