perjantai 6. maaliskuuta 2015

11 asiaa-haaste

Tässä postauksessa käsityöt ovat sivuosassa, mutta jos haluat tietää minusta joitakin uusia asioita, jatka toki lukemista. Sain nimittäin haasteen Banana Mama's blogin Erika-Marialta ja senpä vuoksi kerron nyt itsestäni 11 asiaa, vastaan 11 kiperään kysymykseen ja esitän 11 uutta kysymystä. Lopuksi, koska haaste on jo kiertänyt niin monessa blogissa, haastan melkein 11 blogia mukaan vastaamaan.

Säännöt:

- jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
- haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
- haastetun pitää valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa
- haastetun pitää esittää 11 uutta kysymystä haastetulle
- sinun pitää kertoa kenet 11 olet haastanut


11 asiaa minusta:

1. Olin koulussa puukäsitöissä, mutta nykyään teen käsitöitä ennemmin neulepuikot kuin vasara kädessä.

 2. Langat tekevät oloni kotoisaksi.


3. Vaikka kotiamme on sanottu usein kodikkaaksi, en mielestäni osaa sisustaa. Kaikki huonekalumme ovat tyyliltään ja väriltään erilaisia ja niistä hienoimmat ovat mieheni hankkimia tai tekemiä. Tykkään kuitenkin ripotella kotiimme pieniä, värikkäitä yksityiskohtia.

4. Rakastan lukemista, vaikka sille ei nykyään jää paljon aikaa. Muistan edelleen hetken, kun 5-vuotiaana selailin kotona aapista ja yhtäkkiä kirjaimet muuttuivat mielessäni lauseeksi: "Yrjö lohikäärmeen lyö, nyt se prinsessaa ei syö." Juoksin kirja kädessä kysymään äidiltä, lukeeko siinä todellakin niin.


5. Haaveenani on joskus kirjoittaa ja kuvittaa lastenkirja.

6. Olen pienestä pitäen keräillyt kirjoja. Hyllystäni löytyy ainakin suomeksi, englanniksi, saksaksi, italiaksi ja japaniksi kirjoitettuja kirjoja.



7. Juon paljon teetä, niin vihreää, mustaa kuin valkoistakin.

8. Rakkaimmat kenkäni ovat Arctips-huopalapikkaat, joiden ansiosta jalkani pysyvät koko talven lämpiminä. Lisäksi olen tullut jutelleeksi usean tuntemattoman ihmisen kanssa niin kaupan kassajonossa, bussissa kuin kaupungillakin, kun he ovat tulleet kyselemään, mistä näitä saa ostettua. (Näitähän valmistaa Töysän kenkätehdas.)


 9. Teen paljon listoja milloin mistäkin asioista. Se selkeyttää ajatuksiani.

10. Tykkään peltipurkeista ja -rasioita. Mitä vanhempi purkki, sen ihanampi.



11. Itken herkästi ja melko usein. Kyynelehdin onnesta, surusta ja hämmennyksestä. Vastapainoksi kuitenkin myös nauran paljon.


11 vastausta:
1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggamisen?

Käsityöt ovat pitkään olleet tärkeä osa elämääni. Haaveilin jo joitakin vuosia käsityöblogin perustamisesta ennen kuin uskalsin sellaisen aloittaa. Eräänä aamuna viime kesänä pohdin taas asiaa ja jostain kumman syystä päässäni alkoi soida laulu "Jos sun lysti on, niin..." Silloin päätin perustaa blogin, joka sitten sai nimensä tuosta laulusta. 
EDIT. Nimihän tuntui sopivalta, sillä se sisälsi lempinimeni ja sen voi lukea kahdella eri tavalla, vaikka se erikseen onkin kirjoitettu (Jos sun/ Jossun...).

2. Jos olisit julkisuudenhenkilö, kuka olisit?

Erin.

3. Mihin maahan haluaisit seuraavaksi matkustaa?

Japaniin tapaamaan ystäviäni ja kokeilemaan ymmärtäisinkö edes pari sanaa japanin kieltä.

4. Onko sinulla elämänohjetta, jos on millainen/mikä se on?

Tykkään tässä kortissa olevasta mietelauseesta:


Kun tämän muistaisi itsekin.

5. Miten rentoudut?

Lukemalla, neulomalla, keitämällä kupillisen teetä, kävelemällä luonnossa.

6. Leffa vai kirja?

Kirja, ehdottomasti.

7. Jos saisit viettää päivän juuri niin kuin haluat, mitä tekisit?

Heräisin aikaisin syömään aamupalaa, jonka jälkeen menisin vielä hetkeksi loikoilemaan sänkyyn lukemaan kirjaa. Minulla ei olisi kiire minnekään, kutsuisin ystäviä kylään ja leipoisimme sekä tekisimme käsitöitä yhdessä kuunnellen hyvää, rauhallista musiikkia.

8. Ihanin vaate jonka omistat?

Indiskasta ostettu tunika, jossa on kauniita kirjailuja.


9. Mitä on seuraavaksi ostoslistallasi?

Minun pitäisi varmaankin hankkia itselleni uudet sopivankokoiset farkut.

10. Millainen olet äitinä?

Aloittelija, huolehtiva, rakastava, hellä, ymmärtäväinen.

11. Ja klassinen kiertoon:
Mitkä kolme asiaa ottaisit mukaan autiolle saarelle?

Perheeni, kirjoneuletyön ja Taru sormusten herrasta-kirjan. Kai meidän pitäisi sitten uida sieltä pois, jos jätän nyt sen veneen valitsematta.

11 kysymystä:

1. Mistä haaveilet tällä hetkellä?
2. Mikä oli lapsuudessa toiveammattisi?
3. Mistä saavutuksestasi olet erityisen ylpeä?
4. Viihdytkö paremmin yksin vai suuressa ihmisjoukossa?
5. Mitkä kolme sanaa kuvaavat sinua parhaiten?
6. Mikä on rakkain omistamasi tavara?
7. Mikä on ollut mieleenpainuvin unesi?
8. Mikä on lempipaikkasi kotona?
9. Ketä/keitä ihailet?
10. Mitä olet oppinut vanhemmiltasi?
11. Jos saisit valita yhden supervoiman, mikä se olisi?

18 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta! :) Todella hyvät kysymykset keksitkin, pitää miettiä niihin myös hyvät vastaukset. Sinun vastauksia oli mukava lukea ja tutustua hieman enemmän :)

    VastaaPoista
  2. Mä olen kuvitellut, et blogin nimi tulee sun nimestä (kutsutaanko/onko sua kutsuttu Jossuksi?). Siis toki laulustakin, mut että sen vois lukea myös Jossun lysti on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, se jäi tuosta tekstistä pois! Senhän vuoksi tuo nimi tuntui hyvältä, kun siihen sisältyy myös minun lempinimeni ja voi siis lukea kahdella tavalla :)

      Poista
  3. Kiitos haasteesta! Olen tehnyt tämän jo kertaalleen. Jos kuitenkin meinaa aiheet loppua postauksiin, niin voisin uudestaan suorittaa tämän! Nyt ei kuitenkaan siltä näytä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, että tulin haastaneeksi sinut uudellen! En huomannut, että sinäkin olet jo ollut tässä mukana. Mukavia käsityöhetkiä sinulle ja voithan tosiaan palata tähän, jos joskus tulee tylsä hetki :)

      Poista
  4. Hui! Ensimmäinen haaste ikinäkoskaan :O
    Kiitoksia :). Vaikeinta tässä tulee olemaan omien 11 kysymyksen keksiminen!
    Ja hauska kuulla, että joku muukin tuntee lämpöä peltipurkkeja ja -rasioita kohtaan, itselleni niitä on kertynyt x-määrä yli 20, kaiken kokoisia ja muotoisia, niin uusia kuin vanhoja. Kaikki eivät suinkaan ole päässeet tähän nykyiseen kotiini yksinkertaisesti siksi, ettei ne mahdu mihinkään esille, mutta joitakin täällä kyllä on, ja ne ovat käytössä keittiön säilytysrasioina. En tiedä mikä niissä niin viehättää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, peltipurkit on vaan niiin ihania :) Kauniita ja käteviä.
      Hauskaa, jos lähdet mukaan! Kysymyksiä oli kieltämättä vähän haastava, mutta mukava keksiä..kun niihin ei tarvitse itse vastata ;)

      Poista
  5. Uusi lukija täällä hei! :) Kiva blogi ja mukavia kässäilyjä. Nuo huopalapikkaat on tosi kauniit.

    VastaaPoista
  6. Voi että miten kiva haaste/postaus. Ihania juttuja. Indiska on niin ihana kauppa ja ne kahvikupitkin siellä. Kirjoja ja peltipurkkeja kerätään täälläkin ja samaiset karkkipurkitkin löytyy monessa eri muodossa, mitä sinulla kuvassa. Tärkeintä on että koti on kodikas, ei esittelytila, tämä on minun mielipide. Kotiin on kivaa vieraidenkin tulla, ei ole pönötystä ja mihin uskaltaa laskea mukinsa.

    Mahtavaa että muistat vielä miten kirjaimet mielessäsi muuttuivat sanoiksi. En muista tuota hetkeä omalta kohdaltani.

    Aurinkoista viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, kiitos! Tottahan se on, itselle sitä kotia sisustetaan eikä muille :) Nuo karkkipurkit ovat kyllä aivan ihania, mummolta olen ne saanut.
      Mukavaa viikonloppua sinulle myös <3

      Poista
  7. Erilaiset huonekalut ehkä tekeekin juuri sen kodikkaan fiiliksen :) Löysin sun vastauksista paljon itseäni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kai se on :) Aina ihailen koteja, joiden sisustus on tarkkaan harkittu ja joissa kaikki on sävy sävyyn. Itse kuitenkin hankin huonekaluja ja tavaroita sen mukaan, mikä tuntuu kivalta sillä hetkellä enkä aina niin mieti sopivatko ne yhteen. Kodikkaalta täällä silti (tai juuri siksi) tuntuu.
      Hauska kuulla!

      Poista
  8. Ihana unelma sinulla lastenkirjasta :)! Unelmat ovat tehty toteutettaviksi ;)! Oli tosi kiva lukea vastauksesi, kiitos postauksesta ja haasteeseen tarttumisesta <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Erika-Maria! Niinpä, kohti unelmia on mentävä :) Ihanaa, että haastoit minut!

      Poista
  9. Ihana postaus! <3 Ja Hihii, kiitos haasteesta! Nyt vasta huomasin sen! Täytyypä laittaa postausta lähiaikoina tulemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ihanaa, jos lähdet mukaan vastailemaan. Enpäs tainnutkaan muistaa huhuilla blogissasi tästä haasteesta, hyvä siis kun huomasit sen :)

      Poista