perjantai 19. elokuuta 2016

Puikkomaisterin lapaskirja

Hei vaan taas pitkästä aikaa! Täällä kirjoittaa eräs käsineiden neulomista yleensä vieroksuva yksilö, joka ei nyt malttaisi odottaa, että saa uudet lapaset (tai jopa sormikkaat) puikoille. Syynä tähän intoiluun on mikäs muu kuin Puikkomaisterin lapaskirja. Niin, olikos joltain jäänyt vielä huomaamatta, että tämä Tiina Kaarelan uusi kirja on nyt julkaistu? Kirjan julkistamistilaisuuteen en itse päässyt, mutta onneksi sain arvostelukappaleeni postitse ihasteltavaksi ja tunnelmia julkkareilta olen lueskellut tähän mennessä Hupsistarallaa-blogin Terhin ja Ristiin rastiin-blogin Tuula Maarian postauksista.


Tästä erilaisten käsineiden neulomiselle omistetusta kirjasta löytyy malleja moneen makuun. Kirjaa olisi mukava lueskella, vaikkei mitään aikoisi neuloakaan. Jokaisen ohjeen alkuun on kirjoitettu pieni tarina siitä, kuinka kyseinen malli on syntynyt ja tunnelmalliset kuvat innostavat selailemaan kirjaa uudestaan ja uudestaan. Ohjeet vaikuttavat selkeiltä, kunhan neulomisen perusteet ovat hallussa. Muutamat mallit kylläkin vaikuttivat siltä, että ne saisivat äkkiseltään minun ajatukseni solmuun. Ei siksi, että ne olisi sekavasti kirjoitettu, vaan siksi, etten ole vielä perehtynyt esimerkiksi briossineuleen saloihin. Onneksi valittavana on myös kärsivällisyystasoltaan yhden tai kahden tähden malleja, joista voisi olla hyvä aloittaa. 

Minun suosikkiohjeekseni nousi kuitenkin muutaman tähden verran kärsivällisyyttä vaativat Aila-sormikkaat. Ehkä siksi, että ensin luulin niitä lapasiksi enkä siten säikähtänyt kääntämään sivua sormien neulomisen pelossa. Voisinhan toki tehdä näistä lapasversionkin, mutta toisaalta olisi hyvä haastaa itsensä kokeilemaan jotain, jonka neulomista on aina vältellyt. Sormikkaat siis ensi talveksi? Tai nykyisellä neuletahdillani viimeistään sitten seuraavaksi.


Toinen mielestäni erityisen kiinnostava ohje oli Sini-käsineet. Tuo kirjoneulekuvio vaan on niin kaunis. Muistuttaakohan se jotain lapsuuteen liittyvää, kun tulen siitä niin hyvälle mielelle? Minulla ei olekaan yhtään sormettomia käsineitä, joten tässä olisi hyvä projekti tätä puutetta paikkaamaan.


Pysähdyin myös Marika-sormikkaiden kohdalle miettimään, että kyllähän minä nämäkin hauskat käsineet haluan tehdä ja voi miten näihin saisi hyvin niitä kuuluisia jämiä kulutettua! Ehkäpä voisin neuloa nämä tyttärelleni, jos niin pienet onnistun ohjeesta muokkaamaan. Rohkeasti kohti uusia haasteita siis eli sormikkaita neulomaan, vaikka jo peukalon neulominen on ollut minulle tähän asti ahdistava ajatus. Ei pidä jämähtää omalle mukavuusalueelleen, vaan kokeilla ja opetella uutta.


Kiitos riemukkaasta ja inspiroivasta lapaskirjasta Puikkomaisteri!